Američka mornarica ima još snimaka NLO-a

Američka mornarice ima u svom posedu snimke neidentifikovanih letećih objekata, ali ih neće objaviti jer bi „narušili nacionalnu bezbednost“.

Priznanje dolazi kao odgovor na zahtev sajta The Black Vault koji se bavi transparentnošću podataka od javnog značaja i koji je u prošlosti objavio hiljade dokumenata u vezi sa fenomenom neidentifikovanim letećih objektima.

Zahtev američkoj mornarici podnet je u aprilu 2020. godine u skladu sa zakonom o Slobodi informacija, dan nakon što je mornarica skinula oznaku tajnosti sa tri snimka koja su podigla veliku prašinu, koje su snimili mornarički piloti tokom susreta sa letelicama koje izvode fizički nemoguće manevre.

The Black Vault je zahtevao od mornarice da preda sve NLO snimke koje ima.

Sada su vlasti konačno odgovorile i potvrdile da postoji još snimaka susreta sa NLO, ali da ne mogu da ih obelodane zbog nacionalne bezbednosti.

„Objavljivanje ovih informacija bi naškodilo nacionalnog bezbednosti jer bi mogle da pruže neprijateljima važne informacije o operacijama, mogućnostima i ranjivosti ministarstva odbrane“, naveo je Gregori Kason iz američke mornarice.

Dodao je i da je mornarica mogla da skine oznaku tajnosti sa prethodnih snimaka, tek kada su oni procureli u medije i o njoma se diskutovalo u javnom domenu.

„Mornarica je tada procenila da može i zvanično da objavi snimke bez dalje štete po nacionalnu bezbednost“, objansio je Kason.

Ono što je posebno zanimljivo jeste što je odgovarajući na zahtev, mornarica nije ni pokušavala da prikrije postojanje drugih snimaka NLO.

Izvor: www.rts.rs

863 Pregleda