Japanska mumificirana “sirena”

Svjetska javnost uskoro bi trebala dobiti odgovor na stoljećima staro pitanje, što je zapravo misteriozno stvorenje koje izgleda poput prave pravcate sirene! Slijedi znanstvena analiza tog bića, koje kao da je umrlo u agoniji, prekinuto usred krika.

Znanstvenici ispituju mumificiranu ‘sirenu’ kako bi otkrili njenu pravu prirodu. Bizarno i misteriozno stvorenje je navodno uhvaćeno u Tihom oceanu, kod japanskog otoka Shikoku između 1736. i 1741. godine, a do sada se čuvalo u hramu u gradu Asakuchi.

U japanskom folkloru vjeruje se, da daje besmrtnost onome tko ukusi njeno meso. Misteriozno i bizarno stvorenje izgleda jezivo slično čovjeku, osim po svom zgrčenom licu, oštrim zubima kao žilet, dlakama na glavi i ljuskama na donjem dijelu tijela. Ima jezivo ljudski izgled – osim donje polovice koji je nalik ribi.

Mumija sirene s vremenom je postala predmet štovanja, a Takafumi Kato, profesor na sveučilištu specijaliziran za paleontologiju, stvorenje je usporedio s Amabiejem, folklornim čudovištem za koje pojedini i danas vjeruju da ima moć obraniti ljude od kuge. Sada su znanstvenici sa Sveučilišta znanosti i umjetnosti Kurashiki uzeli misterioznu mumiju na CT skeniranje u pokušaju da razotkriju njene misterije.

Koliko je poznato, stvorenje je uhvaćeno pomoću ribarske mreže negdje na obali provincije Tosa između 1736. i 1741. godine, a s godinama je preprodavano i išlo od ruke do ruke sve dok nije završilo u hramu.

Autor:Dnevno.hr

594 Pregleda