Misterija broja 666

Ucenje o bliskom dolasku Hrista, kao zemaljskog cara koji ce osnovati hiljadugodisnje zemaljsko svetsko carstvo sa usrecenim covecanstvom, kanonski je osudjeno kao sektasko ucenje hilijazma. Cini se da je pravoslavno hriscanstvo (ono koje se nije utopilo u zapadni ekumenski pokret) ostalo poslednja prepreka pred naletom onih koji svesno ruse hriscanstvo i onih koji u tome ucestvuju kao manipulisani, nesvesni saucesnici. Za obicne citaoce najinteresantnije je bilo da saznaju ko ce biti zver, koju oznacava broj 666, kako to pise u trinaestom poglavlju Jovanovog Otkrovenja u Bibliji, stih osamnaest:

“Ovdje je mudrost. Ko ima um neka izracuna broj zvijeri: jer je broj covjekov i broj njezin sest stotina i sezdeset i sest.

U vreme hladnog rata, antihrist se poistovecivao sa Sovjetskim Savezom-“carstvom zla”, kako ga je ocenio bivsi ameriski predsednik Ronald Regan. Ono sto ni Regan ni ostali tumaci nisu uocili, a to su mogli da su pazljivo citali Otkrovenje, je da ce Antihrist biti covek, a ne drzava, organizacija, pokret ili predmet.

Upotreba broja 666 je slozenije pitanje i ne sluzi samo da oznaci coveka. Sluzi da sakrije coveka na koga se odnosi taj broj, a masovna upotreba broja 666 sluzi da obelezi i oznaci njegovo carstvo-materijalni svet koji ce mu pasti pred noge kada se bude pojavio. Najsira moguca upotreba broja 666 ima i magijsko dejstvo na coveka, pripremajuci njegovu podsvest za dolazak Zveri i svodeci covekov prakticni zivot, u svakodnevnoj komunikaciji, na sto cescu upotrebu ovog broja. Sledbenici crnomagijskih brojeva i tajnih drustava kojima je Lucifer bog kome se klanjaju, vrlo perfidno i temeljito uvode biblijske elemente u svakodnevni zivot Zveri. Neki ozbiljni tumaci Otkrovenja tvrdili su da je Jovan Bogoslov brojem 666 oznacio konkretnog coveka, Dzosuu ben Dzezua, koji je te godine, 666-te, osnovao duhovnu akademiju u Dzundisapuru, u Iranu. Kao pripadnik nestorijanske jeresi, imao je cilj da hriscanstvo zameni obozavanjem Behemota, demona zla, koji je zapravo Sorat, zli demon suncevog kulta. Dvoroga zver iz Apokalipse je Ahriman, demon materijalnog sveta, cesto danas poistovecivan sa Amerikom, sto naravno nema veze sa Jovanom Bogoslovom, ali ima sa onima koji zele da Amerika bude Ahrimanova zemlja, kako bi crpeli njegovu zlu, demonsku snagu.

Sada je malo jasnije zasto treba srusiti hriscanskog Boga. Nije zato cudo sto se broj 666 pojavio u najsiroj upotrebi u bankarskim sistemima. Prve tri cifre medjunarodnog sistema monetarne kartice su 666. Šifra “Svetske banke” je 666. Kartica australijske “Nacionalne banke” nosi broj 666. Banke u Floridi koriste broj 666. Cekovi u Bombaju nose broj 666. Na lozovima izraelske lutrije utisnut je broj 666. Licne karte Evropske zajednice, koje ce se uvesti u sve zemlje Evropske zajednice, imaju fino izatkanu mrezu linija, arabesku sastavljenu od sestica. Stari Haldejci su imali meteoroloski sistem baziran na sestici, koji su neki kompjuterski sturcnjaci primenili kako bi identifikovali matricu broja 666 u sirokoj, ali skrivenoj upotrebi.

Sistem je prost, u njemu prvo slovo alfabetaima numericku vrednost 6, a svako sledece numericku vrednost uvecanu za broj 6. Na primeru engleskog alfabeta slovo “A” ima numericku vrednost broja 6, “B” je 12, “C” je 18, “D” je 24, i tako dalje. Ovaj princip primenjen na neke reci iz engleskog jezika dao je neocekivane rezultate. Kreditna kartica VISA primer je kompleksne upotrebe broja 6, izvucene cak iz tri civilizacije. “VI” je rimsko 6, “S” je Stigma iz grckog alfabeta i ima vrednost 6, sto sabrano znaci VISA=666!

Izvor: astrozmaj.com

309 Pregleda