NLO nad Balkanom

Po prvi put u istoriji civilizacije, najkasnije 28. juna 2021, biće zvanično predstavljeno “šta to neidentifikovano leti nad planetom Zemljom”.

Prema Zakonu o odobrenju predstavljanja obaveštajnih podataka za uočene vazdušne objekte koji nisu identifikovani kao letelice sa zemlje, izglasanom u junu 2020, Obaveštajna zajednica SAD je dužna da američkim kongresmenima i senatorima objasni šta zna o misterioznim fenomenima na nebu koji se svakodnevno zapažaju širom sveta.

Kako objašnjava autor, “NLO nad Balkanom” se vremenski poklapa sa dugo očekivanom knjigom “Vanzemaljsko” Avija Leba, glavnog astrofizičara Univerziteta Harvard, koja se očekuje 26. januara i govori o objektu koji je 2017. prolazio kroz našu galaksiju našavši se u blizini zemlje. Leb kaže da je to prvi NLO za koji je ustanovljeno da dolazi iz druge galaksije, da je veštački ubrzavao i usporavao menjajući orbite i da je moguće čak da predstavlja i “smeće iz drugih galaksija”. Jedna od teza iz knjige je da je objekat u obliku ogromne cigare nazvan “Oumuamua” možda i ekološki eksperiment neke udaljene civilizacije. Prema mišljenju autora i izdavačima, ovo delo će promeniti percepciju javnosti o postojanju NLO.

Zakon, u osam tačaka, američkim obaveštajcima nalaže i da imenuju osobu u ime svih svojih agencija koja će javnosti i zakonodavcima u Kongresu biti “portparol” za nepoznate događaje na nebu.

Mnogo je bilo letećih objekata nad Balkanom i mnogo je misterija oko NLO tokom istorije civilizacije.

Jovan Marjanović, prvi je 1976. objavio knjigu “NLO nad Jugoslavijom”, koja je tada bila hit od Vardara do Triglava, a potom je u Novostima dugo radio Sreten Petrović, urednik rubrike “Nauka” čiji su tekstovi o letećim tanjirima u osamdesetim i devedesetim godinama bili jugoslovenske “ekskluzive”.

Mnogo je fenomena vezano za nebo iznad regiona. Zasnovano je na ličnim svedočenjima brojnih oficira vazduhoplovstva (čak četiri naša generala). I sam dr Aleksandar Kostić, nekadašnji načelnik Vazduhoplovnog instituta u Žarkovu i radarista svedoči da je navodio naše “migove 21” na NLO nad Jadranom tokom Titovog “lova na leteće tanjire” 1975. godine.

Prvi put se detaljno piše o letelicama Nikole Tesle, koji je bio inspirisan “pogonom” NLO i predlagao rešenja kako napraviti slične mašine. Malo je poznato da su Ajnštajn i Openhajmer posle aktiviranja prve atomske bombe i invazije NLO koja je usledila pisali predlog predsedniku SAD Trumanu kako postupati sa “nepoznatim gostima” kada se ostvari komunikacija sa njima. Takođe je zaboravljeno da je Karl Gustav Jung, jedan od najuglednijih psihologa prošlog veka, bio i najveći kolekcionar saznanja i fotografija NLO iz tog vremena, a da su naučnici Amerike i Rusije prvi put baš zbog “tanjira” 1960. seli zajedno za sto na Kongresu u Jerevanu i da su podelili svoja saznanja.

– Veljko Majstorović, pukovnik sa VTI, bio je svojevremeno zadužen u ime JNA da istražuje podatke o pojavama na našem nebu. Kod njega su se slivale prijave pilota i očevidaca, a kako je ustanovljeno, naši podaci su razmenjivani sa Amerikom i Rusijom, od šezdesetih do devedesetih, kada je JNA imala mnogo aviona na nebu i “vanzemaljci” su imali veliki interes za nas – kaže autor, dodajući da je fenomen iznad Podgorice i Jadrana iz 1975, kada su 24 naša pilota u 12 aviona imala pred sobom NLO bio svojevrsni rekord svetske avijacije.

Oduvek je jedna od najvećih preokupacija čovečanstva bila pitanje postoji li život van zemlje i da li smo sami u svemiru. Prošle godine je sa Univerziteta Kornel potvrđeno da su naučnici u njihovoj radio-osmatračkoj stanici u Holandiji primili prve radio-signale sa planete izvan Sunčanog sistema, i to su pravi radio-rafali koji periodično stižu sa egzoplanete iz sazvežđa Tau Botes, sa nebeskog tela identifikovanog kao Planeta 9.

913 Pregleda