Prokletstvo broja 11

PROKLETSTVO broja 11 i TRAGEDIJE koje su zadesile svet: Zašto se ovog datuma BOJE i brojni numerolozi

Da li ste znali da se brojne tragedije vežu uz broj 11, koji se po mnogim numeroličkim tumačenjima smatra za vrlo nesrećan broj?

Ali to je samo jedna od brojnih tragedija koje je u poslednjih dvadesetak godina obeležio broj 11. Tako se 11. septembra 2001. dogodio napad na Svetski trgovački centar u Njujorku, teroristi su u Madridu 11. marta 2004. napali vozove, a vozovi su bili meta napada i u Mumbaju 11. jula 2006.

Čini se zastrašujućim, ali mislim da nije bilo slučajnosti u tragediji koja je pogodila Japan – rekao je jedan numerolog nakon zemljotresa i cunamija u Japanu. Objasnila je da je 11 izuzetno nesrećan broj.

– Dve jedinice u broju 11 predstavljaju neprestanu borbu između dobra i zla. Međutim, u toj borbi dobro nikada ne može da prevlada, pa do izražaja dolazi konstantna nemoć kojom na kraju taj broj isijava i zato je tako negativan – dodala je.

Numerolog tvrdi da se energetska vrednost broja meri prema njegovoj veličini. Tako ispada da broj 1 ima izuzetno nisku energetsku vrednost, a dve jedinice naročito.

Značenje broja 11 proučavali su i drevni Haldejci. U njihovoj numerologiji broj 11 je izuzetno nesrećan broj koji donosi nevolje u životu, nesreće, prikrivene opasnosti, raznovrsna iskušenja, protivnike i izdaje.

11 joj je značio rođenje i smrt Vangelia Pandeva Dimitrova Gušterova poznata pod nadimkom Baba Vanga rodila se u Strumici 1911. godine. Ubrzo je oslepela. Proslavila se zbog ispunjenog proročanstva na njujorški WTC. Prorekla je čak i svoju smrt, 11. avgusta, 1996. godine.

Ni Madridu nije bilo suđeno? U seriji koordinisanih eksplozija 10 bombi u četiri prepuna putnička vagona u Madridu, 11. marta 2004. godine, poginulo je 191 osoba. Zbroj cifara tog broja na kraju daje 11. Napadi se smatraju najvećim terorističkim zločinom islamskih pobunjenika u Evropi.

Napad na WTC je “pun” 11-ica Al Kaida je 11. septembra 2001. sa četiri aviona napala SAD u najsmrtonosnijem terorističkom napadu u kojem je poginulo 2.977 ljudi, a više od 20.000 je povređenih. Dva aviona zabila u kule Svetskog trgovinskog centra, treći u Pentagon, a četvrti se srušio u Pensilvaniji nakon što su putnici svladali otmičare. Avion American Airlinesa koji je udario u severni toranj WTC-a bio je na letu 11.

Bombe sejale smrt u Mumbaju Teroristi su 11. jula 2006. godine podmetnuli i aktivirali sedam bombi u gradskim vozovima u indijskom velegradu Mumbaju u kojem živi 18,4 miliona ljudi, a milioni putuju gradskom železnicom. Bombe su eksplodirale u razmaku od 11 minuta.

Poginulo je 209 ljudi, a više od 700 ih je ranjeno.

2011. su umrli Stiv Džobs, Ejmi Vajnhaus, Liz Tejlor…

Tokom leta 2011. godine u stanu u Londonu pronađeno je telo pevačice Ejmi Vajnhaus. Imala je samo 27 godina.

Iste godine u martu je preminula glumica Elizabet Tejlor, a u martu je preminuo i Nejt Dog, legenda hip hopa.

Nakon dugotrajne borbe s rakom, u oktobru je preminuo i osnivač kompanije Apple Stiv Džobs.

Severnokorejski vođa Kim Jong Il umro je u decembru, a 2011. je bila kobna i za Osamu bin Ladena. Najtraženijeg begunca u maju su u Pakistanu ubili američki specijalci.

Izvor: https://stil.kurir.rs/

453 Pregleda