Proročanstvo Babe Vange

Predviđanja Babe Vange, bugarske slepe “proročice”, već decenijama zanimaju ljude koji vole da čitaju o proročanstvima. Postoje brojna različita tumačenja njenih navodno proročanskih reči, a zovu je i “balkanski Nostradamus”. Zato mnoge zanima i šta je ona predvidela za 2020. godinu. Prema onima koji se bave tumačenjem njenih reči, 2020. godina neće biti baš najbolja.

Tumači tako tvrde da je Baba Vanga predvidela da će Pakistan, Kina, Japan i Aljaska 2020. godine doživeti ogromne poplave. Zemljotres jačine 7,5 stepeni pogodiće Aziju 2020, godine i očekuje se mnogo ljudskih žrtava, kažu tumači. Oni koji tvrde da znaju proročanstva Vange smatraju da je bugarska vidovnjakinja videla da će na Rusiju pasti veliki meteor koji će izazvati katastrofu. Dalje, ona navodno predviđa propast Evropske unije. Kako prenose britanski mediji, ona je videla novu veliku ekonomsku krizu, kao i to da će Evropa ostati bez velikog broja stanovnika. Ako je verovati tumačima proročanstava Babe Vange, ruski predsednik Vladimir Putin biće u opasnosti jer će je neko iz njegovog obezbeđenja navodno pokušati da ga ubije. Međutim, nije jasno koliko bi trebalo da budu precizna njena predviđanja, s obzirom na to da ona sama nije ništa zapisivala.

Sami tumači su za neka od njenih predviđanja samo promenili godine. Tako na primer, pošto se 2019. godine nije desio atentat na Putina, tumači sada navode 2020. godinu kao vreme kada će se to desiti.

Ko je Baba Vanga?

Žena čije je pravo ime Vangelija Gušterova (1911 – 1996) rođena je u severnomakedonskom gradu Strumici, a oslepela je u detinjstvu kada ju je navodno tornado podigao u vazduh i bacio na zemlju. Od tada je tvrdila da može da vidi budućnost. Neko vreme je živela u Domu za slepe u Zemunu gde je naučila da čita Brajevu azbuku na srpskom jeziku, plete i svira klavir. Posle udaje nastanila se u bugarskom gradu Petriču.

Danas ima više miliona ljudi širom sveta koji veruju da je ona imala paranormalne sposobnosti, između ostalih, telepatiju i vidovitost, a neki tvrde da je “komunicirala sa vanzemaljcima”. Vanga je 1939. obolela od pleuritisa, odnosno zapaljenja plućne maramice, a lekari su joj tada predviđali brz kraj života. Međutim ona se oporavila. Vangu su posećivali i brojni svetski velikodostojnici, poput samog bugarskog cara, a njen savet tražio je i Leonid Brežnjev. Postala je svetski poznata pošto je navodno predvidela potonuće Kurska 2000. godine. Navodno je 1989. godine predvidela teroristički napad na SAD, kada je rekla da vidi “dve čelične ptice” kako padaju sa neba.

457 Pregleda