Simpsonovi i predviđanja

10 DOGAĐAJA KOJE SU PREDVIDELI SIMPSONOVI!

Kultna crtana serija Simpsonovi koja se prikazuje gotovo 25 punih godina svojim mnogobrojnim epizodama zasmejavaju ceo svet….

Kultna crtana serija Simpsonovi koja se prikazuje gotovo 25 punh godina svojim mnogobrojnim epizodama zasmejavaju ceo svet. Tako ova popularna američka serija predvidela je mnoge događaje u svetu još pre nego što su se ti događaju desili poput rata u Siriji ili krize u Grčkoj….
Mnogi već godinama u pojedinim aspektima kultne crtane serije vide elemente velikih zavera, to jeste predviđanja koja su se ostvarila dok drugi misle da je to samo bujna mašta autora crtaća Simsponovih i da tu nema previše mesta zakojekakve zavere.

  1. Donald Tramp predesednik SAD-a

Donald Tramp trenutno uvjerljivo vodi u utrci za predsednika SAD-a. Svi ispadi i incidenti kao da samo pridonose daljem rastu njegove popularnosti. Koliko god se to do neki dan činilo bizarnim, Simpsonovi su još pre 15 godina predvideli njegov dolazak na vlast odnosno kandidaturu za predesenika SAD-a ali i buran odlazak s vlasti.

Po Simpsonovima, Tramp je sa vlasti otišao 2030. godine i ostavio zemlju u ogromnim dugovima i kao takvu zavisnu od Europe i Kine.

  1. Virus Ebola

U epizodi Simpsonovih iz 1997. godine, Marge bolesnom Bartu za čitanje daje knjigu “Radoznali Džordž i virus ebole”. Na naslovnoj stranici je majmun, životinja koja prenosi virus. Mnogi taj trenutak povezuju s izbijanjem epidemije početkom 2015.godine.

3. 11. septembar 2001. godine

“proročanstvo” od crtanog za koje se uvek “uhvate” teoretičari zavera. tako je u epizodi iz 1997. godine Lisa Bartu pokazuje časopis s istaknutom cenom od 9 dolara. Uz brojku pak stoje dva nebodera srušena u terorističkim napadima septembra 2001. godine. Teoretičari su ih brzo protumačili kao dve jedinice i tako su došli do brojke 911 brojke kojom se označava teroristički napad s obzirom da se dogodio 9.11.

4. Glasanje

U epizodi Simsponovih iz 2008. godine uvodna špica pokazuje Homera koji pokušava glasati na uređaju predviđenom upravo za to. Njemu se pak dogodilo ono što se događalo na pravim izborima četiri godine kasnije – uređaji za glasanje su se zaledili te tako nije bilo moguće glasati odnosno moglo se glasati samo jednog predsedničkog kandidata.

  1. Pametni satovi
    Da vam je neko 1995. godine rekao da ćete snažni računari i softveri postojati u mikro uređajima poput pametnih telefona i pametnih satova, verojatno biste mu se samo nasmejali. Ipak Simpsononovi su pametne satove predvideli još davne 1995. godine.!
  2. NSA prisluškuje ceo svet

Godine 2013. Edward Snouden razotkrio je neverovatne razmere prisluškivanja u svetu.NSA ne samo da je prisluškivala milione Amerikanaca, već i ljude širom sveta, a nisu pošteđeni bili priosluškivanja čak i najveći lideri sveta. Simpsoni ovako nešto predvideli još 2007. godine. Tada je Lisa upozorila Marge i Barta da ne bi trebali pričati tako glasno, da bi joj Marge odgovorila “kako vlasti sigurno ne prisluškuju baš sve.” Nakon toga je usledio kadar ogromnog centra za prisluškivanje.

7. Dugovečnost Rolling Stonesa

U epizodi iz 1995. godine Lisa na zidu ima poster slavnih Stonesa prema kojemu su bili na turneji “Invalidska kolica 2010”. godine. Iako tada verovatno ni sami autori nisu verovali da će “dede” rock'n'rolla izdržati toliko dugo, ali naprotiv oni luduju još i dan danas 2015 pet godina nakon godine na posteru. 

8. Rat u Siriji ,zastava

Sirija je danas, baš kao i Libija ili Irak, zemlja razorena do neprepoznatiljivosti, a Simpsonovi su još 2001. godine predvideli izgled zastave pobunjenika koja je istaknuta na vratima automobila.!!

9.Higsov bozon i  Homer

U jednoj epozodi Simpsonovih ” The Wizard of Evergreen Terrace”  iz davne 1998. godine, Homer Simpson je postao naučnik i vidimo ga ispred table na kojoj je ispisana komplikovana jednačina. 

Ta formula na tabli ispred koje stoji Homer ( sa slike) predviđa masu Higsovog bozona. Ako izračunate jednačinu sa table, dobićete masu Higsovog bozona koja je samo malo veća nego što iznosi prava nano masa Higsovog bozona.!!”

10. Kriza u Grčkoj

U epizodi iz 2013. godine koja se zove “Politically Inept, with Homer Simpson” Homer se pojavljuje u političkoj emisiji Fox Newsa.

Simpsonovi su predvideli  a neko je ko je imao “oštro oko” “snimio”  da su u januaru 2013. godine predvidjeli trenutnu situaciju koja sada vlada u Grčkoj. tokom  gostovanja Homera u studiju na traci koja emituje vesti  može se videti naslov “Evropa prodaje Grčku na eBayu” (Europe puts Greece on eBay)

1.154 Pregleda