Zaposednute kuće

Ovo su sigurni znaci da su vašu kuću zaposeli duhovi!?

Ako imate osećaj da vas neko posmatra ili ste osetili nagle promene u temperaturi, živite u ukletom domu.

Ukoliko ste nekad imali osećaj da vas neko u vašoj kući posmatra, kao i ako ste doživeli da u kući odjednom, ničim izazvano postane naglo hladno, a potom vruće – vaša kuća je ukleta! Tako bar tvrde istraživači koji se bave paranormalnim aktivnostima.

Bari Gaj, Sandi Lakdar i Kris Fleming bave istraživanjem paranormalnih pojava i tvrde da postoji čak deset sigurnih znakova da je vaša kuća ukleta i da su je zaposeli duhovi.

Oni kažu da posebnu pažnju treba da obratite na ove stvari:

– Osećate da vas neko posmatra, a sami ste kod kuće
– Neobjašnjive promene u temperaturi unutar kuće, kao i elektricitet u stvarima
– Predmeti vam misteriozno nestaju iz kuće, a potom ih pronađete na nekom drugom mestu
– Čujete neobične zvuke poput koraka, šapata, disanja ili kao da neko doziva vše ime
– Perifernim vidom “snimate” senke i pokrete po kući
– Događaju vam se čudne stvari sa osvetljenjem, sijalice se same pale ili gase, električni kućni aparati rade kao da su neispravni
– Osećate se kao da vas neko dodiruje, a nikog nema u blizini
– Neobični mirisi po kući – parfem, cigarete, cveće, hrana…
– Budite se tokom noći, obično između 3 i 4 sata i osećate se uznemireno i kao da niste sami
– Osećate tugu i nemoć u pojedinim prostorijama u svom domu

2009. godine, tadašnja prva dama MIšel Obama ispričala je grupi učenika koje je došla u obilazak Bele kuće da on i predsednik Barak Obama ponekad čuju neobične zvuke u hodniku tokom noći. A neki članovi porodice Obama takođe su imali osećaj da im neko “gricka” stopala.

Debra Latanzi Šutika, ekspert za folklor i poznavalac priča o duhovima, misli da je duh nekog davnog preminulog kućnog ljubimca koji je živeo u Beloj kući možda odgovoran za grickanje stopala gostiju, kao i da ne bi bila iznenađena da su Barak i Mišel Obama čuli najpopularnijeg duha Bele kuće – predsednika Abrahama Linkolna.

Porodica Obama nije jedina od stanovnika Bele kuće koji su prijavili neobična dešavanja na adresi Avenijia Pensilvanija 1600.

Džena Buš Hejger, ćerka predsednika Džordža Buša, koji je služio od 2001. do 2009. godine, izjavila je da su ona i njena bliznakinja Barbara jednom čule muziku klavira i melodiju iz 1920-ih kako dopire iz kamina u njihovoj spavaćoj sobi.

Izvor: alo.rs

852 Pregleda