Život posle smrti

Naš život je jedan ciklus. Tako su nas barem u školi učili. Rodiš se, rasteš, razvijaš se , stariš i umireš, ali da li se taj ciklus tu završava? Pitanja koja često čujemo, znatiželjni, odgovore tražimo u religiji, nauci, pa često i sami  pustimo mašti na volju. Smišljamo i verujemo u neke naše teorije, reinkarnacija predstavlja jednu od njih.

ŠTA JE REINKARNACIJA?

Za reinkarnaciju često čujemo da je moderna teorija zavere, uticaj istočnjačkih religija, ali neki tvrde da je zapravo potkrepljena čvrstim dokazima. Teško je definisati reinkarnaciju jednom rečenicom, ali možemo je vrlo lako pojasniti. Mi nismo samo obična čaura, splet krvnih sudova i mnoštvo atoma. Verujemo da postoji nešto što pokreće naše srce i mozak. To nešto najčešće nazivamo dušom. Kada naše telo doživi smrt naša duša treba da nastavi svoj život. Kada prođe kroz taj, nama nepoznat trodimenzionalni svet, ona nalazi novozemaljsko telo i na taj način ponovo živi. Ovaj ceo proces danas nazivamo – reinkarnacija.

HIPNOZA

Rejmond Mudi godinama je radio istraživanja na ovu temu. On je pomoću metoda hipnoze uspeo da otkrije dosta toga o prošlim životima. Napisao je knjigu Život posle života, u kojoj je detaljno opisao svoj rad. Opisao je i hipnoze koje je radio na sebi i u kojima je otkrio detalje o svojim prošlim životima.

PRIČA O DEČAKU I AVIONU

Kažu da deca od tri do sedam godina najživopisnije opisiju doživljaje iz svojih prošlih života. Međutim, nakon sedme godine sećanja se trajno brišu. Zanimljiva je priča o jednom dečaku koji je voleo da se igra sa avionima i koji je tvrdio da je u prošlom životu bio pilot koji je poginuo u toku leta. Dečak je naveo svoje ime, prezime, kao i ime svog najboljeg druga koji je sa njim upravljao avionom.

Nakon dečakove smrti, u trodimenzionalnom svetu sačekale su ga kolege čija imena je dečak takođe naveo. Kada su ga odveli na jedan aerodrom, dečak je naveo imena svih aviona, kao i njihove motore. Kada su obavili istraživanje, došli su do zaključka da su svi ti ljudi zapravo postojali i da je pilot stvarno poginuo u avionskoj nesreći. Sve što je dečak ispričao slagalo se sa događajima iz prošlosti.

U trenutku smrti, naša duša napušta telo i sastaje se sa vodičima. Vodiči su nama bliske duše, može biti jedan ili više. Vodiči su tu da bi nas odveli do velikog veća. Ono odlučuje o budućnosti duše. To već zavisi od našeg ponašanja u životu. Neke duše mogu preuzeti novo telo u narednih par minuta.

 VELIKA TAJNA

Reinkarnacija je nešto što je nama još uvek nepoznato. Ovo je samo mali delić priče o reinkarnaciji. Ova velika tajna možda nikada neće biti otkrivena, a to nama daje slobodu da maštamo, da se pitamo i strahujemo od smrti.

TEKST: KRISTINA MITROVIĆ

Izvor: mangoipapaja.com

964 Pregleda